Climeon AB har blivit utnämnda till ”National Champion” och kommer att representera Sverige i Europas största affärspristävling ”European Business Awards”. Climeon fick utmärkelsen för den banbrytande innovationen Climeon Ocean™, som omvandlar varmt vatten till 100% ren el med en kostnad under marknadspriset för el. Climeon kommer representera Sverige i kategorin ”UKTI Award for Innovation 2015/16”.

Climeon AB har blivit utnämnda till ”National Champion” och kommer att representera Sverige i Europas största affärspristävling ”European Business Awards”. En tävling med över 32 000 företag från 33 europeiska länder som stöds av företagsledare, akademiker, media och politiker från hela Europa.

– Vi är mycket stolta över att representera Sverige i ”European Business Awards” , säger Climeons VD Thomas Öström.

Climeon grundades på idén att göra gott för världen samtidigt som man skapar värde för kunder och aktieägare. En tidig nyckelinsikt var att ungefär hälften av världens energi går till spillo som värme vid låg temperatur – en resurs som hittills varit praktiskt taget outnyttjad. Denna insikt i kombination med höga ambitioner både på teknik (effektivitet) och värdeskapande (återbetalningstiden för kunden) har lett till en rad innovationer som nu ingår i Climeon Ocean™.

– Climeon har alltid valt att rekrytera talanger som ser allt som möjligt, säger Climeons VD Thomas Öström. Det är så vi lyckats utveckla vår innovation Climeon Ocean med dess enastående prestanda.

Climeon Ocean™ är ett värmekraftsystem som ger prestanda som överstiger vad de flesta, inklusive ledande universitetsprofessorer, trodde var möjligt. Varje system kan leverera upp till 14 % verkningsgrad, eller med andra ord mer än 50 % av teoretiskt max. Med sin höga effektivitet och låga kostnader kan Climeon Ocean™ ta vara på en stor del av världens spillvärme. Utöver detta kan systemet även utnyttjas för solvärme eller markvärme. Vid en global utrullning av produkten kommer Climeon ha en betydande inverkan på dom globala CO 2 -utsläppen.

Redaktionen