Colocation-datacenter kommer att spela en stor roll i slutanvändarnas datacenter-strategier de kommande två till tre åren. Det visar en ny undersökning som undersökningsföretaget 451 Research har gjort på uppdrag av Schneider Electric. Fjärrstyrningstjänster, direktkylning och styrsystem för datacenters infrastruktur (DCIM) är några av de saker som lockar.

I takt med att efterfrågan på colocation-datacenter fortsätter att öka så har leverantörernas roll blivit allt viktigare. Samtidigt har utmaningarna intensifierats. För att förstå framtidens colocation-marknad har undersökningsföretaget, på uppdrag av Schneider Electric, intervjuat 450 beslutsfattare bland slutanvändare av colocation-tjänster i USA, Australien, Europa och Kina.

– Colocation-leverantörerna jobbar idag med nya typer av köpare, växande kundkrav och ett ökande utbud ny teknik som internet of things och nästa generations edge computing och cloud computing. Den här typen av teknik utgör både möjligheter och utmaningar. Undersökningen visar dels hur slutanvändarna ser på tekniken och dels att det finns många sätt att nyttja konkurrensfördelarna med colocation, säger Anders Åkergren, IT Division Sales Manager på Schneider Electric Sverige.

ab datacenter

Undersökningens resultat i korthet:
62 procent av de intervjuade uppger att de har flyttat IT-applikationer från colocation-datacenter till offentliga moln de senaste två åren. Samtidigt uppger 82 procent att det är viktigt att molntjänsterna är hostade i samma datacenter som deras samlokaliserade IT-infrastruktur. Det möjliggör för colocation-leverantörer att vända det som kan tyckas vara ett hot mot segmentet till en möjlighet.
64 procent uppger att colocation kommer att spela en roll i deras datacenter-strategi de kommande två till tre åren.
65 procent uppger att de är mer villiga att använda en leverantör som har styrsystem för datacenters infrastruktur (DCIM). Andra teknologier som litiumjonbatterier, on demand-tillverkad modulär PFM-kapacitet och direktkylning är också populära.
82 procent uppger att de är intresserade av att använda mer fjärrstyrningstjänster från sin colocation-leverantör för att kunna spåra och övervaka verksamheten på distans.

Om Schneider Electric:
Schneider Electric är en ledande specialist inom digital utveckling av energihantering och automation i hem, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier. Med närvaro i över 100 länder är Schneider Electric världens ledande företag inom energihantering – mellanspänning, lågspänning, avbrottsfri kraft och automationssystem.

Redaktionen