I veckan var Elmässan tillbaka i Stockholm. Mötesplatsen arrangerades för fjortonde gången och har verkligen visat sig vara otroligt viktig för framtidens elbransch. Mässan erbjöd allt inom elinstallation, belysning och fiber och hallen var full av produktnyheter. Det diskuterades också viktiga frågor för framtiden, kring bland annat kompetensutveckling, rekrytering och svartjobb.

Totalt samlades 6557 besökare och 220 utställare på mässans två dagar.

– Det är alltid roligt att göra Elmässan i Stockholm, det är en viktig mötesplats för branschen och det märks. Det händer otroligt mycket i branschen just nu, och att kunna erbjuda både lösningar och möjligheter till diskussion för framtida utveckling är jätteroligt, säger Lina Schewenius Lund, projektledare för Elmässan.

ab elmass

Det lyftes aktuella och viktiga frågeställningar på mässan två scener, bland annat kring kompetensbristen i branschen. I debatten kunde man bland andra höra Josefine Boman från arbetsmarknadsdepartementet, Henric Hagberg, yrkeslärare och Christopher Sallén från Sallén Elektriska.

”Det var en otroligt bra debatt som behandlade en aktuell, och viktig, fråga. Det kom upp mycket bra saker och jag är övertygad om att det kommer konkreta lösningar utifrån det som diskuterades på scenen”

Elmässan Stockholm är tillbaka den 17-18 oktober 2018.

Redaktionen