Den uppkopplade elcentralen Resi9 med Wiser Energy från Schneider Electric, är ett system som tillsammans med en app gör det möjligt för bostadsägare att få full kontroll på energianvändningen. Händer något oväntat larmas du via telefonen och kan agera direkt, även om du befinner dig på andra sidan jordklotet.

Är du villaägare och gärna åker på långsemester utomlands eller har du en sommarstuga som du inte har möjlighet att regelbundet titta till? Kanske är det så att du har kommit hem från semestern till ett iskallt hus för att värmen har slutat att fungera, vattenledningarna har frusit och som sedan riskerar att spricka. Har du riktig otur måste de vattenburna värmegolven rivas upp. Eller har du öppnat upp landstället för säsongen och frysen har slutat att fungera med allt vad det innebär av illaluktande upptinad mat, där vätskan i värsta fall har runnit ut och förstört golvet.

ab schneider bild

Nyheten Resi9 med Wiser Energy är svaret för att få kontroll på elen även när du inte är hemma. Den gör så att du direkt kan ingripa om något oförutsett inträffar som akut måste åtgärdas. Den uppkopplade elcentralen synkroniserar tillsammans med Wiser Energy, som är en gratisapp du laddar ner i telefonen. Att kunna övervaka enskilda apparater är något nytt på marknaden. Funktionen ger dig som hus- och lägenhetsägare en stor trygghet och bygger helt enkelt på att du blir larmad via telefonen om något oväntat med elen inträffar. Systemet ger även full kontroll över hemmets energianvändning och vilka apparater som drar mest, respektive minst el.

Elskåpet, som finns med dörrar i vitt eller transparent, har dessutom fått det välkända designpriset Red Dot Award.

Resi9 med Wiser Energy köper du via din lokala elektiker, pris vid förfrågan. Mer information finns på schneider-electric.se/resi9.

Redaktionen