Imorgon den 23 januari är det Elens dag, då passar Mälarenergi på att inviga fyra laddstationer för elbilar i Mälardalsregionen. Invigningen av de fyra olika stationerna kommer att ske genom en elbilsturné i Laddregion Mälardalen.

En liten delegation från Mälarenergi kommer nämligen att besöka stationerna i Kungsör, Arboga, Köping och Västerås en i taget för att inviga laddarna tillsammans med samarbetspartners som deltagit i projektet och gjort detta möjligt. I samband med det bjuds det på (k)laddkaka och kaffe vid varje stopp. Självklart kommer Mälarenergi att färdas i elbil när de åker ut på sin invigningsturné!

– Att en kall januaridag få åka runt med vår elbil för att inviga våra laddare känns riktigt bra, säger Nicklas Hällman som är projektledare för Laddregion Mälardalen hos Mälarenergi.

ab ladd pl

Börja ladda
Mälarenergi bygger en infrastruktur för laddplatser i Laddregion Mälardalen. Det möjliggör ett ökat användande av elbilar och bidrar till att ytterligare minska utsläppen av koldioxid, men också till att stärka regionens attraktionskraft. Tillsammans med samarbetspartners etablerar Mälarenergi hundratals laddplatser i regionen fram till och med 2019.

Mälarenergi har inom Laddregion Mälardalen än så länge etablerat 50 laddare och kan tillsammans med samarbetspartnern Fortum Charge and Drive erbjuda sina kunder att ladda sina elbilar vid 1000 laddare i hela norden. Allt är tillgängligt med samma laddkort som kunden erhåller genom hemsidan http://laddregion.se/. Där skapar kunden ett konto och kan sedan börja ladda sin elbil direkt genom att använda en webb-app på sin telefon. På hemsidan finns också en karttjänst där alla laddstationer som är tillgängliga att ladda via kortet eller webb-appen finns utmärkta.

Om Elens dag
Elens dag instiftades för fyra år sedan av Energiföretagen Sverige för att uppmärksamma elektricitetens betydelse i vårt samhälle. Det är värt att fira och glädjas åt möjligheterna som elektriciteten ger oss. Elens Dag firas i ljusets tecken. Under den mörkaste månaden på året laddar vi alla Sverige med mer ljus när det behövs som mest. Vi behöver ljus för att må bra och genom att sprida ljus kan vi ladda upp oss inför det kommande året. Se mer info från Energiföretagen Sverige här: https://www.energiforetagen.se/

Redaktionen