I samband med lanseringen av Renaults butikskoncept ”Renault Z.E. – Electrical Vehicle Experience Center” har Bilia och Renault tecknat ett samarbetsavtal. Avtalet innebär att Bilia ansvarar för drift och försäljning av Renaults elbilar i butiken. ”Renault Z.E. – Electrical Vehicle Experience Center” i Täby blir Renaults första showroom för elbilarna i Europa. Öppnar i februari 2018.

Renault har utvecklat ett nytt butikskoncept för sina elbilar. Flaggskeppsbutiken som blir den första i Europa öppnas i samarbete med Bilia och kommer ligga i Täby Centrum, utanför Stockholm. Med ett nytt urbant distributionsnät, som Renault implementerar där kunderna finns, visar företaget tydligt att man anpassar sig till utvecklingen av kundernas behov.

Bilia kommer driva centret med expertrådgivning, information med digitala hjälpmedel och försäljning samt erbjuda provkörning. Konsumenten kommer kunna beställa sin elbil direkt i butiken som öppnar i slutet av februari 2018.

ab elbilss

– Eftersom elbilarna har den mest effektiva tekniken för hållbara transporter bestämde vi oss, som elbilspionjärer, att tillsammans med en av våra största återförsäljare Bilia öppna det första ”Renault Electric Vehicle Experience Center” i Stockholm. Det är ett tydligt steg framåt som vi även kommer överväga i fler europeiska städer. Alltid tillsammans med våra återförsäljare, säger Thomas Holm, Renault Sverigechef.

Butiken kommer ha en inspirerande miljö med flera informationszoner om elbilarna där besökarna kan ta till sig av fakta om hur det är att äga och köra en elbil; infrastruktur, laddning, lokala bestämmelser, tjänster och provkörning bl a.

– Detta är ett väldigt spännande projekt där vi möter våra bilkunder på en helt nya arena. Vidare är det spännande att vara med och öppna Renaults första elbilsbutik i Europa under butikskonceptet ”Renault Z.E. – Electrical Vehicle Experience Center”. Vi kommer göra allt för att våra kommande gäster skall få en helt unik upplevelse när de besöker Bilia i Täby Centrum”, säger Mathias Nilsson, Bilia Personbilar Sverige.

Redaktionen