Fyra städer från norr till söder, deltagarrekord med över 2 000 deltagare, 30 nöjda utställare och flertalet intressanta seminarier summerar de två veckorna i månadsskiftet januari-februari då Sveriges ledande VA-företag var på turné. VA Tour Sweden befäster därmed sin position som Sveriges största mässa inom markförlagd VA.

– Vi är väldigt nöjda med resultatet från årets VA Tour, säger Lasse Ekman från VA- Gruppen inom VVS-Fabrikanternas Råd som är en av arrangörerna av VA Tour Sweden. – Med både fler utställare och besökare än tidigare blev det en riktig succé och jag hörde bara positiva kommentarer på mässgolvet.

VA Tour Sweden arrangerades på Scandic Skellefteå den 24 januari, på Kistamässan i Stockholm den 26 januari, i Eriksbergshallen i Göteborg den 31 januari och avslutades på Malmömässan i Malmö den 2 februari. 30 företag deltog som utställare. Seminarieprogrammet bestod till stor del av case studies som till exempel infrakulverten framtagen för Vallastaden i Linköping, projektsamarbete i fokus när Östra Länken i Luleå byggdes och hur man kan minska belastningen av tillskottsvatten på spillvattennät.

Planeringen inför VA Tour Sweden 2019 är redan igång då turnén arrangeras under samma tid på året. Datum och platser meddelas inom kort.

Redaktionen